Ufo Nedir, Ufolar Gerçekten Var Mıdır?

             Unidentified Flying Object tanımlanamayan uçan nesne ya da diğer adıyla UFO insanlık tarihini çok eskiden beri meşgul ede gelmiştir. 

M.Ö. 1450 yıllarında Firavun 3. Tutmosis dönemine ait bir betimlemeye göre gökyüzünde Güneş’ten daha parlak eni 5 m’yi bulan halkalar gözlemledikleri ve bu nesnelerin birkaç gün boyunca görüldüğünü belirtir.
                     M.Ö. 99 yılındaysa Romalı yazar Julius Obsequens Tarquinia’da Güneş’in batışı sırasında yuvarlak bir nesnenin batıdan doğuya doğru bir yol aldığını belirtmiştir. Ortaçağ ve Rönesans da ufolar büyücülerin sorumlu tutulduğu uğursuz işaretler olarak yorumlanmıştır.

Ufo Nedir? Ufolar Gerçekten Var Mıdır?

                  Modern zamanlarda ise Kasım 1882’de Greenwich Gözlemevi’nde astronom E.W. Maunder daire biçiminde tuhaf bir gök cismi gördüğünü belirmiştir. Söz konusu nesne yalnızca Maunder tarafından değil başka birçok astronom tarafından da gözlenmiştir.
                  En meşhur ufo gözlem olaylarından birisi de Roswell olayıdır. 4 Temmuz 1947’de meydana gelen olayda Roswell yakınlarında bir çiftlikte yaşayan Mac Brazel ve komşuları bir gün yerde bir enkaz bulmuştur ve derhal en yakın askeri üsse haber vermiştir. Üsten gelen sorumlu subay bulunan enkazın ufo enkazı olduğunu açıklamıştır.

Ertesi gün üssün sorumlu komutanı ise bulunan nesnenin meteoroloji balonu olduğunu belirttir. Yıllar sonra olay yeniden gündeme geldiğinde sorumlu komutan delil olarak gösterdiği parçaların bulunan enkaza ait olmadığını itiraf eder.
UFO Karşıtları

                     Ufo gördüğünü iddia edenler gibi tüm bu iddiaları çürütenlerde vardır. Kimisi görülen nesnelerin göz aldanması algıda seçicilik veya sahte fotoğraflar olduğunu iddia ediyor. 

Ufo karşıtlarının çürüttüğü bir diğer iddia ise ufoların yaptığı iddia edilen ekin çemberleri. İddiaya göre ufolar yeryüzüne indiklerinde indikleri yüzeye çeşitli şekiller bırakıyorlar. Buna inanmayan grup ise bu şekillerin insan gücüyle yapılabildiğini kanıtlamış durumda.

Haber Kaynağım :
http://www.e-karaman.com/