Uzaylılar gerçekten var mı? Varsa neredeler?

Uzaylılar gerçekten var mı? Varsa neredeler? 

                Uzaylılar çoğu zaman hayallerimizde yaşıyor. Bilimsel olarak varlıkları henüz kanıtlanmadı ancak bilim dünyası yıllardır kanıt peşinde... 

Yıldızlara bakan herkesin aklındaki soru...
 Uzaylılar gerçekten var mı? Varsa neredeler?-1 

                   Jules Verne'nin fantastik edebiyatın temellerini atmasından bu yana, bilim kurgu türü yüzlerce yazara, yönetmene ve bilim adamına ilham kaynağı oldu. 

Dünya'da yaşayan insan türü dışında aklı, uygarlığı ve teknolojisi olan başka canlıların varolma olasılığı pek çoğumuzu heyecanlandırıyor.

Belki de şu an aramızda yaşıyorlar!
Uzaylılar gerçekten var mı? Varsa neredeler?-2 

                   Hayal dünyasının gerçek hayatımıza yansımaları da  var elbette. Bugün "UFO" sözcüğünü aradığınızda ekranlarımıza 70 milyondan fazla sonuç düşüyor. 

UFO gördüğünü, hatta uzaylılar tarafından kaçırıldığını iddia edenler; bazı antik mozaiklere, minyatürlere ve hiyerogliflere dayanarak uzaylı varlıkların geçmişte dünyayı ziyaret ettiğini, hatta aslında tanrılarımızın onlar olduğunu savunanlar; UFO müzeleri, siteleri hatta televizyonları dahi mevcut. Uzaylıların varlığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı elbette. 

Zaten UFO sözcüğü, "Unidentified Flying Object" yani "tanımlanamayan uçan cisim" anlamına geliyor. 

Yani siz de anlayamadığınız uçan bir şey görürseniz, UFO görmüş olursunuz. Bu, onun bir uzaylı gemisi olduğu anlamına gelmez. 

Evrendeki yaşam olasılığı
 Uzaylılar gerçekten var mı? Varsa neredeler?-3 
                    Bilim kurgu dünyası ve kontrolü mümkün olmadığı için kanıtlanamayan iddialar bir yana bilim dünyası evrende dünyaya benzer koşulların olabileceği gezegen sayısı hakkında kafa patlamayı yıllardır sürdürüyor.

Yukarıdaki fotoğraf Hubble teleskobu tarafından gökyüzünün karanlık bir noktasına odaklanarak, derin uzaydan çekildi. Yani onlar yıldız değil, galaksi! 

Gözlenebilir evrende samanyolu galaksisi gibi milyarlarca galaksi olduğu tahmin ediliyor. Sadece bizim galaksimizde güneş gibi 250 milyar yıldız da olduğunu belirtelim.

Drake denklemi olarak bilinen bir hesaplamaya göre evrendeki yıldızların trilyonda birinde dahi dünya benzeri bir gezegen olduğunu varsaysak, hala elimizde yaşam oluşabilecek milyonlarca gezegen duruyor.

Güneş Sistemi'de yaşam
 Uzaylılar gerçekten var mı? Varsa neredeler?-4 
                        Yaşamı o kadar uzakta aramamıza gerek de yok aslında. NASA Saturn'ün uydusu Titan ve Jupiter'in uydusu Europe'da çok hücreli canlıların yaşıyor olduğundan emin olmak için bu iki uyduya doğru uzay araçları gönderdi bile. 

Uzaylılar Gerçekten Var Mı? Varsa Neredeler?  soruları çok yakında yanıtlanacak gibi görünüyor.

Haber Kaynağım :