NASA Uzayda Esrarın Etken Malzemesi Olan THC Buldu

NASA Uzayda Esrarın Etken Malzemesi Olan THC Buldu

NASA, bir göktaşı üzerinde halk arasında “ot” olarak bilinen marihuananın etken maddesi olan THC (Tetrahydrocannabinol) bulduklarını açıkladı. 

                     Hawai Üniversitesi bünyesinde bulunan grup 2010 yılında Nevada’ya düşen bir göktaşı üzerinde eser miktarda THC maddesine rastladıklarını ve bunun kendilerini çok heyecanlandırdığını belirtti. 

Dünya-dışı-yaşam konusunda sürdürülen bu çalışmalar bizlere yaşamın kökeni konusunda yeni fikirler de verebilir çünkü THC maddesi yalnızca esrarda değil bir sürü canlının bileşenleri arasında bulunuyor.

 2009'da düşen göktaşında THCV bulunmuştu

2009'da düşen göktaşında THCV bulunmuştu. 

Araştırma ekibinin başında bulunan James Han uzaydan gelen bir psikoaktif maddenin varlığını belgelemiş olmanın bu maddelere olan bakış açımızda büyük farklılıklar yaratabileceğini söylüyor. 

Bunun dışında ek bilgi olarak 2009 yılında düşen bir göktaşı üzerinde yapılan incelemede göktaşı üzerinde THCV (Tetrahydrocannabivarin) maddesine rastlandığı ama araştırma sonuçlarının toplum üzerinde oluşturacağı etki bilinmediği için paylaşılmadığı ek bilgisini de verelim.

Haber Kaynağım : 
https://onedio.com/
Gaia Dergi