Güzel kadın kaçıran uzaylılar!

 Güzel kadın kaçıran uzaylılar! 

Çok eski yıllarda, uzaylıları nasıl hayal ediyorduk? 

İşte bu soruya cevap veren ilginç posterler!

Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
                   Bugünün bilim-kurgu filmlerinde ya da çizgi romanlarında, çizgi filmlerinde uzaylıları birçok farklı biçimde ortaya koyabiliyoruz. 
 
Ancak bilim-kurgunun günümüzdeki kadar ilerlememiş olduğu 50'li yıllarda, uzaylıları ve uzay çağını canlandırmak çok daha zordu. En azından o zamanlardan elimizde kalan kanıtlar, bize böyle diyor.

Yarım asırdan bile eski filme afişlerini ve çizgi roman kapaklarını bir araya getirdik. Pek çoğunda, uzaylıların güzel kadınları kaçırma merakını fark edeceğinizi baştan söyleyelim.
Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
                  Şöyle bir bakınca bu gezegeni yasaklamaya pek de ihtiyaç yokmuş gibi. Zira turistlerle dolup taşması pek muhtemel görünmüyor. Robotun yüz ifadesi ise çok şey anlatıyor (!)
Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
                    Düşük bütçe ile çekildiği her karesinden belli olan bu film, kötü kostümlere rağmen bir klasik olmayı başarmış. 
 
Yaratığın yol açtığı en büyük tehdit kadınları kaçırmak gibi görülüyor. Su altına kaçırılan kızın boğulmayıp kurtarılmayı beklediğine de dikkati çekmek isteriz.
Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
                         Bu posterin ucuz bir çizgi romana ait olduğu her halinden belli. Kırmızı kostümlü adam muhtemelen insanlığı korumaya çalışıyor. O kostümle onu ciddiye alabilecek tek düşman olan robot gangster ile savaşı nasıl sonuçlanacak dersiniz?
Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
                   Koca kafalı, minik adamlar dünyamızı istila etmeye geliyor. Bununla da kalmıyor kadınlarımızı çalmaya kalkıyorlar. Elbette mahallenin gençleri bu duruma çok içerliyor ve dünyayı kurtarmak için kolları sıvıyorlar. 
 
Uzayın ve zamanın derinliklerinden gelen bu garip yaratıkların patlak gözlerinden bile korkulabilecek bu film korku severlerin dikkatinden kaçmayacak bir posterle sinemaseverleri salonlara davet ediyor.
Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
                 İşte her zevke hitap eden müthiş bir poster! "Bu filmde her şey var" mesajı itinayla verilmiş. Posterde dev iguanalar, roketler ve hatta romantizm isteyenler için öpüşen orta yaşlı bir çift, yani her şey ama her şey mevcut. 
 
Bu kez kadınımızı goril vücutlu, antenli bir kask takan iskelet kafalı bir canavar kaçırmaya kalkıyor. Neyse ki yapımcılar filmin adını "bu da ne yahu?" diyecekleri düşünerek koymuşlar. Cevap: Robot Canavar.
Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
                   Belli ki bu kez aktris kaçırılarak başrole oturmuyor. Sanıyoruz ki yapımcılar bu kez, güzel bir bayan oyuncuya paraları yetmediği için garip kolları olan çirkin bir kadın bulabilmişler ve senaristler bile bu kadın kaçırılsa kimse peşinden gitmez diye pek üzerinde durmamış. 
 
Ama yine de seyirciyi çekmek için posterde "ortada bir kadın var ve her an kaçırılabilir" havasını vermeyi ihmal etmemişler.
Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
                       Oh yooo... Kaçırılan bir kadından daha kötü olan bir şey korkudan bayılan bir kadın olsa gerek. Şimdi kahramanımız dünyayı mı kurtaracak yoksa kadını eve götürüp ayıltmaya mı çalışacak? 
 
Bu sorunun cevabını sadece filmi izleyerek bulabilirsiniz.
Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
                     İşte bilim kurgunun canlanmaya başladığı döneme ait bir poster. Kadınlar biraz daha soyunmaya başlamış. Belli ki bilim kurgu sektöründe de cinselliğin sinemaları doldurduğuna yavaştan bir uyanış başlamış. Robotlar da daha karışık bir yapıya sahip. 
 
En azından kocaman bir gözün çevresinde pek çok küçük göz ile insanoğlundan biraz daha avantajlı bir yapıya sahip. Ancak o da ne? İlgi alanı kadından ziyade erkek! 
 
Üstelik gülüşüne bakılırsa bu kez kadına dünyayı kurtarma konusunda pek de güvenemeyeceğiz. Bu kez dünyanın nasıl kurtulacağını ciddi şekilde merak ettiren ve insanı okumaya iten bir çizgi roman kapağı.
Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
              Kasklarından anlaşıldığı kadarıyla bu kez savaş uzayda, başka bir gezegende gerçekleşiyor. Ancak her nasılsa bu uzay pek de soğuk değil ve ufak da olsa bir çıplaklığa izin veriyor. 
 
Dünyalı erkek yine kaçırılan güzel kadının peşinden gitmiş gibi görünüyor. Her ne kadar sorun çıkaran uzaylı pembe derisiyle pek karizmatik olmasa da en azından bu kez alevler saçan bir silahı var.
Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
                Gri, parlak kostüm içerisinde kadın kaçırılmıyor, savaşa dahil oluyor. Ne kadar faydalı olduğunu bilemiyoruz ama en azından kendi başına kurtulmak adına girişimi desteği hak ediyor gibi.
Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
               Kısa ve öz bir poster. Filmin konusu hakkında en ufak bir ipucu bile vermiyor ama ana temayı vermiş. Gösterime girdiği yıllarda gişe rekorları kırmışsa şaşırmayacağımız bir film.
Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
                  Kimi ne ile korkutmaya çalıştıkları belli olmayan bir Fransız filmi. Ama toprağın içinden çıkan el her neye aitse kızın çıplaklığını ya havlu ile kapatmaya çalışıyor ya da havluyu oradan çekmeye çalışıyor. Brrr.. ürpertici..
Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
                Büyük Tobor da uzaylılar ve robotların asli görevi olan kadın kaçırmayı kendisine görev edinmiş. Kendinden geçen zavallı kadının ise en büyük hatası topuklu ayakkabılarından taviz vermemesi olmuş.
Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
                   Bilim kurgu yaratıcıları bu eserde nihayet çok merak edilen; "robotlar neden kadınları kaçırıyorlar" sorusunun cevabını veriyorlar. 
 
Arkadaki yeşil yaratık ise robotu hareket ettiren asıl kişi. Muhtemelen kafası dağılmış(!) bir çizerin eseri.
Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
                      Size de robotlar dünyayı, bir zamanlar kaçırılan kadınlar da robotları ele geçiriyor gibi gelmedi mi?

Bir dakika! Yoksa bunca filmdir olayı yanlış mı yorumladık??? 
 
Kadınlarımız güvendeymiş, kendinizi kurtarın!
Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
             Ve kadının dönüşü muhteşem oluyor. Artık dünyayı ele geçirmek için robota da ihtiyaçları yok. Elektrik alınmaması gereken bir kadın. Peki robotlar karşısında aslan kesilen erkek kahramanlar şimdi hangi delikte saklanıyorlar?
Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
                Bir klasik olan filmin posterini elbette listemize almak zorundaydık. Posterdeki robotlar C-3PO ve R2-D2 'ya benziyor olsa da posterdeki karakterlerin Carrie Fischer ve Mark Hamil ile ilgisi yok. Belki de bu utanç verici poster dünyasında dublörleri ile var olmayı tercih etmişlerdir.
Güzel kadın kaçıran uzaylılar!
Ve Dünyayı Kurtaran Adam... Fazla söze gerek yok herhalde. 
 
Haber Kaynağım :