Uzaylılar Ayda

Ayda UFO’lar

          Yanda ki fotoğraflar Edwin Aldrin’in 20 Temmuz 1969 tarihinde Ay üzerindeki yürüyüşü sırasında Neil Armstrong tarafından çekilmiştir.


Arkada iki UFO belirgin olarak görülmektedir. Bunlar düzmecedir, fotoşoptur diyen varsa aşağıdaki kaynakları tıklayıp orijinallerini Nasa’nın kendi sayfasından da görebilir:  

kaynak1  kaynak 2  kaynak 3

         Fotoğrafları büyültmek için üzerlerine tıklarsanız Ufoların tencere kapağı (saucer) gibi yapay bir şekle sahip olduğunu ve aya bakan cephelerinde dışarıyı görmek için cama benzer özel bir bölüm olduğunu hayretle göreceksiniz. 

NASA nasıl olup da bu fotoları yayınlamış derseniz cevap basit. Birinin heyecan haliyle acemiliğine gelmiş, neyin ne olduğunu anlayamadan fotolar basına verilmiş ve iş işten geçmişti.

1969’da Apollo 10’un ay seyahati sırasında astronotların canlı yayında kendilerini takip eden bir gemi gördüklerini, geminin kaybolup sonra tekrar takibe başladığını, bu arada astronotların “Vay namussuz gene geldi” dediklerini bütün dünya ile birlikte BEN de canlı olarak izlemiştim. 

Ancak daha sonra birden bire konu sansürlenerek gündemden kaldırıldı, uzaydan naklen yayınlar gecikmeli olarak verilmeye başlandı.

Sansürlere karşın yine de gözden kaçan çok ufak noktalar bulunmakta. Bunlardan bazıları:

Aydaki cisim

            Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın 40 yıl önce çektiği fotoğrafın üzerindeki küçük bir detay Ay’la ilgili yeni bir iddiayı ortaya çıkardı. 

Ay’a Neil Armstrong, Edwin Aldrin ve Michael Colins’den önce belirlenmeyen bir cismin indiği, ABD’li bilim insanlarının bunu fark ettiği ancak Ay’a gitme misyonunu tehlikeye atmamak için 40 yıl boyunca bu fotoğrafın sır gibi saklandığı belirtildi. 

Soldaki resim büyütüldüğünde üzeri siyah, altı beyaz, dikdörtgen kule gibi bir yapı göze çarpıyor.

NASA’nın AS11-40-5854HR katalog numarasıyla sakladığı fotoğrafta Ay’ın üzerinde konuşlanan belirsiz cismin gölgesi de fark ediliyor. 

Bilim adamları gölgesi olan bu cismin Ay’a ait olmadığını belirtiyor. Bilim çevreleri, şimdi şu soruyu tartışıyor. Ay’a Neil Armstrong’dan önce başkaları mı indi?


Astronot Scott Kelly’in fotoğrafı

scott-kelly-ufo-1             Twitter ve Instagram gibi platformlar üzerinde en çok takipçi edinen isimlerden biri olan Uluslararası Uzay İstasyonunda (ISS) yaşayan Scott Kelly, sosyal medyada paylaştığı kare ile gündeme geldi. Söz konusu karedeki cismin bir ‘UFO’ya ait olduğunu belirten kullanıcılar yeni bir tartışma başlattı.

236 gündür ISS’de yaşayan Kelly’nin Twitter’da paylaştığı karede bir nesnenin olduğunu belirten pek çok sosyal medya kullanıcısı bunun bir ‘UFO’ya ait olduğu iddiasında bulundu. Kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri haline gelen karenin ISS’nin bir yansıması veya bir parçası olduğunu belirtenlerin sayısı da az değil.

Bu ilk defa yaşanan bir olay değil. Daha önce NASA’nın Mars’taki aracından gönderilen fotoğraflarda yer alan şekiller uzaylı izi taşıdığı gerekçesiyle gündeme gelmişti. 27 Mart 2015’de Kazakistan’daki Baykonur Üssünden ISS’e gitmek üzere yola çıkan Kelly, 1 yıl boyunca uzayda kalarak NASA adına bir rekor da kırmış olacak.

NASA’nın Ay fotoğrafları

ay1 

            ABD Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) 2015 yılında yayımladığı  8 bin 400’den fazla fotoğrafın üçünde UFO olduğu iddia edilen nesne görülüyor. ay2 ay3

Ay Üssü

              Gazete haberlerine göre Google Moon, Ay’da gizli üs keşfetti. NASA tarafından sağlanan, ay haritasına belirli bir detaya kadar ulaşılabilen Google Moon’daki Ay yüzeyinde, sıra sıra dizili barakaların bulunduğu bir askeri üssü andıran görüntüler şaşkınlık yarattı. 

Ay’ın Dünya’dan görülmeyen karanlık tarafında bir uzaylı üssü olduğu yönündeki söylentiler yıllardır devam ediyor. 

İngiliz Sun gazetesinin yayımladığı görüntülerde, bir vadinin içinde bulunan ve bir askeri havaalanını andıran üssün çevresinde dağlar bulunuyor. Bilim adamları, yeni elde edilen kanıtların, Ay’ın bazı astronomların düşündüğü gibi tamamen ölü bir gezegen olmadığını öne sürüyor ve Ay yüzeyinde zaman zaman yoğun bir hareketlilik gözlendiğini belirtiyorlar. Uzun aralıklarla da olsa Ay yüzeyinde değişiklikler olduğu rapor ediliyor.

Eski ABD Donanma İstihbarat görevlisi Milton Cooper da, Ay üzerinde bulunan ve istihbaratçıların “Uzaylı Üssü Luna” olarak adlandırıldıkları bir üstten söz etmişti.

 

Cooper’a göre, Ay’ın uzak kesimlerinde bulunan bu uzaylı üssü Ay’a inen Apollo astronotları tarafından da görülmüş ve filme alınmıştı. Ana gemi adı verilen devasa uzay gemilerinin bulunduğu bu üstte, çok büyük makineler kullanılarak maden çalışmaları yapıldığı iddia ediliyor.

Astronotların konuşmaları

* ABD’li Astronot ve Senatör John Glenn 2001 yılında NBC Televizyonundaki Frasier Show programında anlatıyor: 

O ihtişamlı günlere geri dönecek olursak, istemediğimiz şeyleri söylememizi ve bunlar dışındakileri inkar etmemizi istediklerinde çok rahatsız olmuştum.  Bazıları sormuştu, orada yalnız mıydınız diye. Hiçbir zaman gerçek yanıtı veremedik. Ama biz oralarda bazı şeyler gördük, garip şeylerdi, yine de orada neler gördüğümüzü biliyorduk. Buna rağmen ne gördüğümüzü söyleyemedik. Yöneticilerimiz bundan gerçekten korkuyorlardı. Onların korktuğu Dünyalar arası savaşlar ve sokaklarda yaratacağı panik gibi birşeydi. Bu yüzden sessiz kalmalıydık. Ve şimdi bunları sadece kabuslarızda ve bazı filmlerde görüyoruz ve bunlardan bazıları gerçeğe oldukça yakın.

* Astronotlar James Lovell ve Frank Borman’ın yönetiminde Gemini 7 Aralık 1965 de yörüngede seyahat ederken o zamanki adıyla Cape Kennedy’deki merkezle konuşmaları:

Lovell : Saat 10 yüksekliğinde ne olduğu belirsiz bir hava aracı var
Capcom : Burası Houston. Tekrar et 7.
Lovell : Burada saat 10 yüksekliğinde ne olduğu belirsiz bir hava aracı var dedim
Capcom : Anlaşıldı….
(bu sırada canlı yayın Capcom tarafından kesiliyor)
Capcom : Gemini 7, o şey yedek roket motoru mu yoksa gerçek bir görüntü mü?
Lovell : Bir sürü var…gerçek görüntü.
Capcom : …Tahmini mesafesi ya da ölçüleri?
Lovell : Görüş alanımızda yedek roket de var…

* Eski NASA görevlisi Otto Binder’in adını vermediği bir amatör  radyo tarafından tesbit edilen, Temmuz 1969’da aya inen Apollo 11 astronotları Neil Armstrong and Edwin Aldrin’in merkezle medyaya açıklanmamış konuşmaları:

NASA : Ne var orada? Görev Kontrol Apollo 11’i arıyor
Apollo11 : Bu “Bebekler” kocaman, Bayım! Muazzam!
Aman Allahım! İnanmazsınız!
Diyorum ki orada başka uzay gemileri de var,
Krater kenarının uzak tarafında sıralanmışlar!
Onlar Ay üzerindeler, bizi izliyorlar!

KAYNAKLAR :

NASA National Aeronautics and Space Administration. NASA History Program Office. http://history.nasa.gov/ap11ann/kippsphotos/5872.jpg

NASA National Aeronautics and Space Administration. NASA History Program Office. http://history.nasa.gov/ap11ann/kippsphotos/5873_t.jpg,

NASA National Aeronautics and Space Administration. NASA History Program Office. http://history.nasa.gov/ap11ann/kippsphotos/apollo.html

NASA 40 yıl sakladı. hurriyet.com.tr/DIŞ HABERLER 20 Aralık 2010 http://www.hurriyet.com.tr/dunya/16572504.asp?gid=373

NASA’nın 40 yıl sakladığı fotoğraf! Hürriyet Haber 28 Aralık 2010 http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/16586810.asp?gid=373

Google Moon, Ay’da gizli üs ‘keşfetti’ iddiası. Alpaslan Düven. DHA. 07.12.2010. http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=1031712&Date=07.12.2010&CategoryID=79

Ayın karanlık yüzüyle ilgili müthiş iddia. Hürriyet Gazetesi Web TV.

http://webtv.hurriyet.com.tr/1/11770/0/1/ay-in-karanlik-yuzuyle-ilgili-muthis-iddia.aspx  

Astronot Scott Kelly’in fotoğrafı sosyal medyada ‘UFO’ tartışması başlattı. Sözcü gazetesi.  

http://www.sozcu.com.tr/2015/dunya/astronot-scott-kellyin-fotografi-sosyal-medyada-ufo-tartismasi-baslatti-991296/

NASA’nın Ay fotoğrafları ‘UFO’ tartışması yarattı. Hürriyet Gazetesi. 07 Ekim 2015  http://www.hurriyet.com.tr/nasanin-ay-fotograflari-ufo-tartismasi-yaratti-30255039

Astronotların UFO Gözlemleri. 22 Nisan 2015

https://www.facebook.com/notes/astral-seyahat/astronotların-ufo-gözlemleri/908680552508665/

John Glenn Finally Tells the Truth: The Enterprise Mission.  

http://www.enterprisemission.com/glenn.htm

UFO Sightings  by Astronauts. James Lovell and Frank Borman. Neil Armstrong & Edwin Aldrin. http://www.syti.net/UFOSightings.html#anchor359160 

Haber Kaynağım :

https://bpakman.wordpress.com/