ABD, UFO'yu Vurarak Düşürdü

                       Roswell’e 65 yıl önce UFO düştüğü iddialarından sonra emekli bir hava kuvvetleri yetkilisi iddiaya arka çıkmakla kalmadı aynı zamanda iki olay gerçekleştiğini söyledi.

27 yıldan fazla orduda görev yapmış olan Yarbay Richard French 1947’de gökyüzünden alışılmadık bir nesne düşüp Roswell’de yere çarptığı zaman Alamagordo’daydı.

Askeri yetkililer şok eden olay sonrası bir basın açıklaması yaptı ve Roswell Ordusu Hava Sahası’nda 8. Hava Kuvvetleri’nden 509. Bomba Birliği istihbarat görevlisinin bir diski ele geçirme şansını elde ettiğini ve diskle ilgili birçok dedikodunun gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

            The truth is out there? The U.S. Air Force released this 1972 photo of a Viking space probe as part of its report on the so called 'Roswell Incident' of 1947.

Fakat sadece 24 saat sonra ordu önceki ifadesini geri aldı ve ilk olarak uçan bir disk olduğunu düşündükleri nesnenin yakınlardaki bir çiftliğe düşen bir hava balonu olduğunu söylediler. 


Medya ve halk açıklamayı sorgulamadan kabul etti. O zamandan beri komplo teoricileri ve French gibi bazı yetkililer ordunun olaydaki tavrını gündeme getirdi. 
                French, The Huffington Post’a “Çoğu insan bilmiyor ama aslında iki düşme olayı oldu” dedi.

French “New Mexico’da White Sands dışında uçan ilkini deneysel bir ABD hava taşıtı vurdu. UFO’yu vuran şey tüm kontrollerinin devre dışı kalmasına sebep olan bir çeşit elektronik darbe silahıydı. Bu yüzden düştü. 

Onu elektromanyetik silahla vurduklarında tüm elektronik cihazları devre dışı kaldı ve sonuç olarak UFO kontrol edilemiyordu” dedi.
                    Contentious: Former Air Force Col. Richard French says he was an official UFO debunker and there were two, not one, Roswell UFO crashes

Kendisinden UFO görüntülerinin açığa çıkarılmasını istendiğini söyleyen French, ordudaki gizli bir kaynağın kendisine uzaylı taşıtının vurulmasından bahsettiğini ve birkaç gün sonra Roswell yakınlarına ikinci bir UFO’nun düştüğünü anlattığını söyledi.

               French “İlk olayın meydana geldiği yerin birkaç mil ötesindeydi. (Uzaylıların) Orada bulunmalarının sebebinin ilk olaydan kalan parçaları toplamak ve kurtulanları araştırmak olduğunu düşünüyoruz“ dedi.

Ama diğer uzmanlar French’in iddialarını yalanladı. UFO görüntülerini araştırmakla görevli Albay John Alexander “İmkânsız. Böyle bir ihtimal yok. 1980’lerde darbe güçlü silah sistemlerini geliştiren kişi bendim. O zamanlar ise bunu yapmış olamazdık. 60’lı yıllarda bir lazer sistemi vardı ama menzil çok çok kısıtlıydı ve o zaman çerçevesinde çalışan lazer silahlarımız yoktu” dedi.
Fakat aksi yönde iddialar devam etti.

               25 yıl CIA’de görev alan ajan Chase Brandon olayın örtbas edildiğini ve UFO’nun düşmesiyle ilgili bilgilerin ajansın Langley karargâhında gizli bir kasada saklandığını söyledi.

Brandon “Bir hava balonu değildi. İnsanların ilk olarak bildirdiği şeydi. Bu gezegenden olmayan bir hava taşıtıydı” dedi.

Haber Kaynağım :
http://www.turkishny.com/