Amerika'daki uçan daire gerçeği!

                   Gizliliği kalkan belgelerde neler saklı?

         Sürekli merak konusu olan UFO'lar ve dünya dışı canlılar, filmlere, dizilere, belgesellere daha birçok yere konu oldu. Hatta dünyamıza düşen UFO'lardan sürekli olarak bahsedildi. Wired.com'da yer alan habere göre UFO'ları uzaklarda aramaya gerek yok. 

 
        Bildirilene göre Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti'nin 1950'lerde uçan daireye benzer bir proje üstünde çalıştığı, ortaya çıkan belgelerde belli oldu.

Belgelerde projenin çizimleri ve şemaları yer alıyor. Amerika Hava Kuvvetleri, bu araç için Kanadalı bir şirket ile birlikte çalışmış. 1794 olarak isimlendirilen projede, amaç disk şeklinde süpersonik uçan bir araç yapmak.
 
              Gizlilik derecesi kalkan belgeler, prototipin 1950'lerin ortalarında geliştirmeye girdiğini ve Mach 3 ile Mach 4 arasında bir hıza sahip olmasının amaçlandığını gösteriyor. 

Belgelerde ek testlerin gerekli olacağı sonucuna varılırken, araştırmaların devam etmesi durumunda ise projenin maliyeti 3,168,000 dolar olarak tahmin edilmiş. Günümüz parasıyla 26,6 milyon dolara denk geliyor. 
 
                   Aynı program kapsamında geliştirilen uçan dairelerle ile bazı çok gizli projeler 1960 yılında sonlandırılmış görünüyor.

Haber Kaynağım :
http://technotoday.com.tr/