Uzaylılar vs İnsanlar

                     ‘Kurtuluş Günü: Yeni Tehdit’de uzaylılar, büyük amaçları ‘dünyayı yok etmek’ için dünyaya bir kez daha saldırıyor. Savaşa hazırlık yapan ve teknolojisini geliştiren insanlar, tüm gücüyle dünyayı kurtarmaya çalışıyor. Ortaya senaryosuz, klişe, kötü oyunculuklarla dolu efekt şov çıkıyor.

Uzaylıların dünyaya saldırdığı senaryolardan gerçekten uzaylılar dünyaya saldırana kadar kurtulamayacağız. ABD’nin büyük korkusu dünyanın sonunun gelmesi, resmen Hollywood’u besleyen bir konu. Kazancı da iyi. Bu konuyu ele almış filmler kolay kolay gişede hezimete uğramıyor. O yüzden bir arz-talep meselesi de var.

                 Bunun son örneği, bu hafta vizyona giren ‘Kurtuluş Günü:Yeni Tehdit’ filmi. Serinin ilk filmi, yani ilk saldırı 1996’da yapılmıştı. 

İnsanlar bu saldırıdan kurtulmuş hatta esir aldıkları uzaylılar ve gemilerinin teknolojilerini olabilecek ikinci saldırı için kendilerine uyarlamıştı. 

Yani eğer uzaylılar tekrar gelecekse, kendi silahlarıyla vurulacaktı.
             20 yıl sonra beklenen saldırı gerçekleşiyor. Ancak, bu uzaylılar bildiğimiz uzaylılar değil. Devasa gemilerle gelen uzaylılar ilk saldırıdankinden çok daha güçlü ve başlarında da kraliçeleri var. Bütün dünya şok!

- 200 milyon dolar harcanan yapımın anladığım kadarıyla 180 milyon doları falan bilgisayar başında harcanmış. Şaka değil, sadece görsel efekt izliyoruz. Dijital bir oyundan hallice sahneler, iç daraltıyor. Taş taş üstünde kalmıyor.   

Haber Kaynağım :
Yazan  Pınar Karahan
http://www.gazetevatan.com/