Yeni buluş : Mars'ta olası yaşamın anahtarı mevcut

                 Bilim adamları, son zamanlarda Mars'ta aşırı kara canlılığı veya uzaylılar varsa nihayetinde eski soruna cevap verebilecek garip bir depresyon keşfetti.

Antik çağlardan beri insanlık, gezegenin atmosferinin ötesinde olanı her zaman ilgilendirmektedir. Uzaylı yaşamın varlığını çevreleyen gerçeği açığa çıkarmak için atılan teoriler, bilimsel girişimler ve araştırmalar sağlanmıştır.

Mere gün önce, RDMag kırmızı gezegenin yüzeyinde bir tuhaf depresyonun keşif ayrıntılı bir rapor yayınladı. Hellas havzasının kenarında bulunan depresyon, mikrobik yaşamı teşvik edebilecek tüm gerekliliklere sahip gibi görünüyor.

                    Texas Üniversitesi'nden araştırma görevlisi Joseph Levy'ye göre ve araştırmanın önde gelen yazarlarından biri olan bu yer, ilkel yaşam biçimlerini üretebilecek kadar sıcak ve kimyasal açıdan zengin.

Levy, The Independent'ın haberine göre, "Bu siteye çekildi çünkü yaşanabilirlik için kilit unsurların bazılarını - su, ısı ve besin maddeleri barındırabilirmiş gibi görünüyordu" dedi.

Ekip başlangıçta 2009'da garip bir depresyon ile karşılaştı. Ancak, bilim insanları stereoskopik görüntüler kullanarak konumu analiz edebildikleri bu yılın başlangıcına kadar değildi.


                    Levy, "Bu arazi formları garip görünümlü oldukları için gözümüze çarpmış, konsantrik olarak kırılmış ve boğa gözlerine benziyorlardı. Bu, Dünya'daki malzemelerde gördüğünüz çok teşhis şekli olabilir" diye belirtti Levy.

Bununla birlikte, Levy'nin araştırması son zamanlarda Mars'ta yabancı yaşamın varlığını ele alan tek çalışma değildir. Stirling Üniversitesi'nden Dr. Christian Schröder'e göre, Mars'ta yaşam ancak gezegenin kuru yüzeyinin altında mümkün olabilirdi.

Tarafından bildirildiği şekilde "hayat biz araştırdık alanlarda var olabilmesi için, o uzak yere kuruluk ve radyasyon günümüze mesafede bulunan yüzeyin çok altında cepler, bulmak gerekir" Schroder açıkladı

Haber Kaynağım :
Yazan By Beatrice Padilla
http://www.natureworldnews.com/