Taos Vızıltısı


             İlk olarak İngiltere'nin Bristol kentinde halkın şikayetleriyle ortaya çıkan esrarengiz uğultu, ABD nin Taos eyaletinde de duyuldu. Uğultuyu duyduğunu iddia eden insanlardan bazıları uğultuyu dizel motor sesine benzetse de bazıları arı vızıltısı olarak tanımlamakta.

Sesleri belli bir kesimde ve çoğunlukla 50-70 yaş arası insanların duyuyor olması uğultunun bir sağlık sorunu olabileceği düşüncesini ortaya çıkardı. Bunun üzerine yapılan araştırmaların sonucu bu teoriyi çürüttü. Uğultu sırrını gizlemeye devam ediyordu. 
 
              "Hum" olarak adlandırılan uğultu özellikle kapalı alanlarda duyuluyordu ve geceleri ses şiddetini arttırıyordu. Ses kayıt cihazlarına kaydedilmek istense de mümkün olmuyordu. Gizemini koruyan uğultu pek çok teoriyi doğurdu. Araştırmacılar bir şeyden emin: Uğultu gerçek!

Teorilerden bir kaçı şöyle; Seslerin uzaylılar tarafından gönderilen bir sinyal olduğuna inanılıyor. Bir çok insan bu ses yüzünden çıldırıyor ve intihar ediyor. Bu yüzden uğultunun gizli bir psikolojik silah olduğunu söyleyenler de mevcut.
 
             Birçok insanın sağlığını tehdit eden uğultular şimdilik sırrını açık edeceğe benzemiyor. Uğultular ve sebep olduğu zararlar, gizem çözülene kadar devam edecek gibi...

Haber Kaynağım :
http://www.gazeteuzay.com/