'Keloğlan' çocukları güldürdü

                 Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), çocuk oyunu 'Keloğlan ile Uzaylılar'ın ilk gösterimini yaptı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki 'Keloğlan ile Uzaylılar' adlı oyunun ilk gösterimini çok sayıda çocuk izledi. Fatih Şanal'ın yönettiği, oyunun koreografisini Melda Özkan, müziklerini Ahmet Sait Karabulut, dekoru Ömer T. Gündüz, kostümleri Zekiye Şimşek, ışık tasarımını Mustafa eski hazırladı.

              Çocukları eğlenceli bir yolculuğa çıkaran eserde Engin Yaman (Keloğlan), Arzu Aydoğumu (Anne), M. Burak Pektaş (Cafer), Alaaddi Ataseven (Neptünüs), I Meriç Karataş (Neptünya), Şevket Baha İşler (Tiko), Sinem Seçil Baddal (Fiko), Işıl Ayaz (Seyirci Kız), Cüneyt İrfan Erdoğan (Kıvırcık), Gizem Şener (Melisa), Selahattin Denizdümeren (Can ve 1. Satıcı), Vural Vursavaş (2. Satıcı) rol aldı.
ESERİN HİKAYESİ

Çocukları güldüren oyunun konusu ise şöyle:

         "Keloğlan, kermeste annesinin yaptığı pastaları satarken Cafer ve adamları tarafından dolandırılır. Cesur Keloğlan, parlak zekâsıyla tam kaybettiği hakkını geri almışken, uzaylılarla karşılaşır. Uzaylılar, evrenin daha yaşanılır bir yer olması için köprüler kurar. Keloğlan, bilmece çözmedeki hünerini de kullanarak uzaylılardan hediye kazanır. Bu hediye sayesinde Cafer ve adamları yola gelir, kötülük yapanlar pişman olur.

Haber Kaynağım :
Haberci Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA
http://www.hurriyet.com.tr/