Birleşik Arap Emirlikleri'nde UFO görüntülendi

              Birleşik Arap Emirlikleri'nde geçtiğimiz Pazartesi günü sabah saat 07:30 sularında gökyüzünde yanıyormuş gibi görünen parlak bir nesne kayda alındı.

Orta Doğu'da yer alan Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayanlar geçtiğimiz Pazartesi günü sabahın erken saatlerinde Dünya atmosferinde yanıyormuş gibi görünen parlak ve uzun bir nesne ile panik yaşadı.

Görüntüleri izleyen kişiler nesnenin meteor yağmuru, uzay istasyonu ya da Çin uydusu Tiangong-1 olabileceğini öne sürdü. Çinli yetkililer geçtiğimiz yıl 8.5 tonluk uzay istasyonunun kontrolünü kaybettiklerini açıklamıştı.

Uzay istasyonunun Ekim 2017 ila Nisan 2018 tarihleri arasında Dünya'ya düşeceği tahmin ediliyordu.

Dubai Astronomi Grubu yaptığı açıklamada görünen cismin Rus uzay roketi olabileceğini açıkladı.
 
             Dubai Astronomi Grubu üyesi Hasan Al Hariri videoyu inceledi ve parlak cismin atmosfere düşen bir uzay çöplüğü olduğunu, bu tarz olaylarda atmosfere giren cismin havada yanmaya başladığını ve ücra bir köşeye düştüğünü belirtti.

Kayda alınan cismin Uluslararası Uzay İstasyonu'na yiyecek ve ekipman sağlayan bir modül olduğunu söyleyen Al Hariri modüldeki tüm ekipman alındıktan sonra atmosfere gönderildiğini ifade etti.

Uydu takip hizmetleri de bahsi geçen modülün Afganistan, İran ve Suudi Arabistan'da da benzer saatlerde görüldüğünü gösteriyor.

Fakat bu açıklamanın aksine Dubai Medya Ofisi, Dubai Uzay İdaresi'nin görünen cisim için meteor yağmuru açıklamasını yaptığına dair bir paylaşımda bulunması kafaları iyice karıştırdı.

Haber Kaynağım :
http://www.milliyet.com.tr/